Samay Workshops: Gamified - Playing Lean

Samay presenteert de eerste in een reeks workshops die we gaan organiseren voor onze klanten in het thema iedereen actief en door ondersteuning een stapje verder te helpen op hun traject als ondernemer of bedrijf.

We presenteren "PLAYING LEAN" met Gamified; de concrete toepassing van de Lean Startup principes in een bordspel gegoten en hapklaar gepresenteerd met een sausje van plezier en een sprinkle van netwerken erbovenop.

Check het event op Faceboek of Eventbrite

Je leert starten met een "Minimum viable product", en voelt ook direct hard waarom. Je beseft de zin van "Continuous deployment" en voelt het voordeel van "Split testing". Je leert de noodzaak van "Actionable metrics". Je gaat de nuance en gevolgen van een "Pivot" voelen, en doet aan "Innovation accounting". Kortom, je past het "Build–Measure–Learn" kernprincipe toe in de veilige sandbox van onze workshop, waar zelfs een ronde falen uiteindelijk ook winnen is.

"Playing Lean is een “flight simulator” voor innovatie en Lean Startup. Je stapt met verschillende teams in de schoenen van een startup en gaat de concurrentie aan. Je voelt snel en hard wat wel en niet werkt en stelt in de restrospectieve duidelijk vast wat de gevolgen zijn van je strategieën."

When worlds collide :)

Het laatste jaar ben ik bezig met lean startup. In praktijk en op een grote manier met schip.gent. Ik live & breathe sinds Februari samen met Bart de lean principles, lean startup, blue ocean, Business Model Canvas, Value Proposition Design, ....... en alle business games & creativity techniques die daar bij horen.

Samay is het derde project van dat schip.gent. We brengen het comfort en de soulaas van een persoonlijke assistant naar iedereen die wel eens zucht, of moet kiezen tussen geld verdienen of het vervelende ondersteunende werk doen. Of wie gewoon even handen tekort heeft :) Terwijl jij je concentreert op het echte werk regelt Samay alle kleine en tijdrovende taken. En per taak betaald, dus zonder grote commitments van wie ons nodig heeft.

Daarnaast is er ook Gamified, een brand van Jeroen Huylebroeck (business guy bij Flexamit en trainer extraordinaire), Bert Heymans (Lean guru & mede-oprichter van Gent Lean Coffee) en, welja, ik. Die onze liefde voor boardgames, gamification en lean in een handig pakketje goten, waarmee we nu iedereen op een vermakelijke manier leren om lean te gaan in hun business developement, groot of klein.

Onze locatie is dan weer de Steamfactory in Aalst, een initiatief van JCI Aalst, mijn lokale afdeling dus. Een startend initiatief dat onmiddellijk de de-facto starters hub van Aalst geworden is. Kan ook moeilijk anders met de sterke schouders van JCI Aalst en Techtomar onder het geheel.

een picture perfect plaatje

Dat maakt een perfecte match. Gamified brengt je alles bij over starten. Met hun gecombineerde ervaring die niets minder dan spectaculair is, en het hele spectrum afdekt. Alles piekfijn in orde dankzij Samay. Met tonnen praktijk ervaring aanwezig dankzij de schip.gent crew die paraat staat om snel even mee te denken over hoe we je professionele leven die lean boost kunnen geven. En dat allemaal in het ontluikende hart van de Aalsterse starters scene.

Maar het wordt in de eerste plaats gewoon laaiend interessant en enorm leuk!


Playing lean is een workshop van Samay & Gamified, die je alles leert over de lean startup. Het staat on mijn agenda in de namiddag van 2 december en kost ongeveer €90 inclusief btw.
Sociaal inchecken kan op Faceboek, en je ticket regelen kan je op Eventbrite. Let op, de plaatsen zijn beperkt.


Dit artikel verscheen ook op Medium en LinkedIn

Mentioned in this article: Bert Heymans en Jeroen Huylebroeck van Gamified. Charlotte Verhaeghe van Samay. Bart Chanet van schip.gent. Leiv Hendrickx en Wouter Danckaert van Techtomar en de Steamfactory. Jacqueline Gullion van de Gent Lean coffee meetup.